Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 Αίγλη Zαππείου, Αθήνα

Martine Frager-Berlet

Vice President of European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness (EUFAMI)

Martine Frager-Berlet
Martine Frager-Berlet

Η Martine Frager-Βerlet είναι Αντιπρόεδρος της EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNAFAM, της αντίστοιχης γαλλικής ένωσης. Με διδακτορικό πάνω στη νομική επιστήμη, η Martine Frager-Berlet, ως κύρια δραστηριότητά της, διδάσκει ευρωπαϊκά νομικά θέματα στο Institut Catholique de Paris (ICP).

Ως εκπρόσωπος των οικογενειών και των φροντιστών ατόμων με ψυχικές παθήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο Συνέδριο, θα επισημάνει τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι φροντιστές τους. Θα παρουσιάσει επίσης, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα Caring for Caregivers” την οποία η EUFAMI διεξήγαγε σε 22 χώρες και θα καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος ψυχικής υγείας, υπέρ των ασθενών και των οικογενειών τους.

Διεθνείς ομιλητές

Patricio Marquez Ο Patricio V. Marquez είναι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και συντονιστής της κοινής ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, η οποία μεταξύ άλλων, διοργάνωσε το παγκόσμιο συνέδριο «Out of the Shadows: Making Mental Health a Global Development Priority» τον Απρίλιο του 2016.
Jose Miguel Caldas de Almeida O Καθηγητής Ψυχιατρικής José Miguel Caldas de Almeida είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της ψυχικής υγείας παγκοσμίως. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχικής Υγείας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του NOVA University of Lisbon και Πρόεδρος του Lisbon Institute of Global Mental Health.
Emily Hewlett Η Emily Hewlett εργάζεται στον Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι επικεφαλής του πρόσφατου έργου του Οργανισμού πάνω στην ψυχική υγεία, και βασική συντάκτρια της μελέτης « Making Mental Health Count », που δημοσιεύτηκε το 2014.
Marie-Anne Paraskevas Η Marie-Anne Paraskevas είναι Senior Policy Expert στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College of Europe της Μπριζ.
Martine Frager-Berlet Η Martine Frager-Βerlet είναι Αντιπρόεδρος της EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNAFAM, της αντίστοιχης γαλλικής ένωσης.
  • ORGANIZED BY
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ