Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 Αίγλη Zαππείου, Αθήνα

Emily Hewlett

Health Policy Analyst, OECD

Emily Hewlett
Emily Hewlett

Η Emily Hewlett εργάζεται στον Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι επικεφαλής του πρόσφατου έργου του Οργανισμού πάνω στην ψυχική υγεία, και βασική συντάκτρια της μελέτης « Making Mental Health Count », που δημοσιεύτηκε το 2014.

Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει αξιολόγηση της κατάστασης των συστημάτων ψυχικής υγείας των χωρών του ΟΟΣΑ, καθώς και συστάσεις για βελτιώσεις προς τα κράτη-μέλη. Έχει συγγράψει τις μελέτες αξιολόγησης για τα συστήματα υγείας χωρών του ΟΟΣΑ, όπως της Ιταλίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Τσεχίας και Βρετανίας, ενώ έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση της μελέτης του οργανισμού «Better Ways to Pay for Health Care », που δημοσιεύτηκε το 2016.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού για τις ψυχικές παθήσεις, καθώς και τη μελέτη, της οποίας η ίδια είχε τη ευθύνη, «Fit Mind, Fit Job», στην οποία τεκμηριώνεται το τεράστιο κόστος των ψυχικών παθήσεων για τα άτομα, τους εργοδότες και την κοινωνία, αλλά και προτείνονται λύσεις για τους διαμορφωτές πολιτικής.

Διεθνείς ομιλητές

Patricio Marquez Ο Patricio V. Marquez είναι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και συντονιστής της κοινής ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, η οποία μεταξύ άλλων, διοργάνωσε το παγκόσμιο συνέδριο «Out of the Shadows: Making Mental Health a Global Development Priority» τον Απρίλιο του 2016.
Jose Miguel Caldas de Almeida O Καθηγητής Ψυχιατρικής José Miguel Caldas de Almeida είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της ψυχικής υγείας παγκοσμίως. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχικής Υγείας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του NOVA University of Lisbon και Πρόεδρος του Lisbon Institute of Global Mental Health.
Emily Hewlett Η Emily Hewlett εργάζεται στον Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι επικεφαλής του πρόσφατου έργου του Οργανισμού πάνω στην ψυχική υγεία, και βασική συντάκτρια της μελέτης « Making Mental Health Count », που δημοσιεύτηκε το 2014.
Marie-Anne Paraskevas Η Marie-Anne Paraskevas είναι Senior Policy Expert στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College of Europe της Μπριζ.
Martine Frager-Berlet Η Martine Frager-Βerlet είναι Αντιπρόεδρος της EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNAFAM, της αντίστοιχης γαλλικής ένωσης.
  • ORGANIZED BY
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ