Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 Αίγλη Zαππείου, Αθήνα

Patricio Marquez

Lead Health Specialist , Health, Nutrition and Population Global Practice, The World Bank

Patricio Marquez
Patricio Marquez

Ο Patricio V. Marquez είναι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και συντονιστής της κοινής ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, η οποία μεταξύ άλλων, διοργάνωσε το παγκόσμιο συνέδριο «Out of the Shadows: Making Mental Health a Global Development Priority» τον Απρίλιο του 2016.

Είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας η οποία εκπονεί τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας πάνω στα θέματα της Παγκόσμιας δημόσιας υγείας. Έχει συγγράψει εκθέσεις σχετικά με το δημογραφικό, την υγεία στην κρίση, τις προκλήσεις των συστημάτων υγείας κ.ά.

Το κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας θα έλθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Συνέδριο, όπου θα μιλήσει για τη μεγάλη επίδραση της ψυχικής ασθένειας στην Οικονομία και στην Απασχόληση και για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την αξία της ψυχικής υγείας για την ανάπτυξη. Τέλος, θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις για τις στρατηγικές, που πρέπει να υιοθετούν οι κυβερνήσεις για την προστασία και προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Διεθνείς ομιλητές

Patricio Marquez Ο Patricio V. Marquez είναι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και συντονιστής της κοινής ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, η οποία μεταξύ άλλων, διοργάνωσε το παγκόσμιο συνέδριο «Out of the Shadows: Making Mental Health a Global Development Priority» τον Απρίλιο του 2016.
Jose Miguel Caldas de Almeida O Καθηγητής Ψυχιατρικής José Miguel Caldas de Almeida είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της ψυχικής υγείας παγκοσμίως. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχικής Υγείας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του NOVA University of Lisbon και Πρόεδρος του Lisbon Institute of Global Mental Health.
Emily Hewlett Η Emily Hewlett εργάζεται στον Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι επικεφαλής του πρόσφατου έργου του Οργανισμού πάνω στην ψυχική υγεία, και βασική συντάκτρια της μελέτης « Making Mental Health Count », που δημοσιεύτηκε το 2014.
Marie-Anne Paraskevas Η Marie-Anne Paraskevas είναι Senior Policy Expert στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College of Europe της Μπριζ.
Martine Frager-Berlet Η Martine Frager-Βerlet είναι Αντιπρόεδρος της EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness), καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNAFAM, της αντίστοιχης γαλλικής ένωσης.
  • ORGANIZED BY
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ